8.000 extra prikken in de kerstvakantie dankzij ingekorte tussentermijn

Gepubliceerd op vrijdag 17 december 2021 10.57 u.
Dankzij de ingekorte tussentermijn naar 4 maanden voor Pfizer konden we vrijdagochtend 17 december maar liefst 8.000 uitnodigingen versturen voor een extra prik met Moderna. Al deze inwoners komen nog aan bod voor het einde van de kerstvakantie.

De bijkomende uitnodigingen zijn verstuurd voor prikdagen op 29 en 30 december, 3,4, 5, 6 en 7 januari. Ontving je de uitnodiging per mail? Bevestig dan bij voorkeur de afspraak online. Lukt het voorstelmoment niet? Je kan online eenvoudig een andere afspraak maken. Woensdag 22 december hopen we opnieuw 8.000 uitnodigingen te laten vertrekken.

 • Het vaccinatiecentrum is meer dan klaar om de extra prik in grote aantallen zo snel mogelijk te plaatsen. Ook tijdens de kerstvakantie werken we gewoon door. Vorige week nodigden we al 8.000 inwoners uit, midden deze week waren dat er 2.000.
 • Door het recente inkorten van de tussentermijn met de laatste Pfizervaccinatie naar 4 maanden konden we vrijdagochtend 17 december nog eens 8.000 uitnodigingen versturen voor de extra prik.
 • Deze in totaal 18.000 prikken worden door het vaccinatiecentrum nog voor het einde van de kerstvakantie gezet. De bereidwilligheid bij onze medewerkers en vrijwilligers is enorm.
 • De grote capaciteit in het vaccinatiecentrum laat ons toe om iedereen uit te nodigen die voldoet aan de leeftijdsvereisten en de minimale tussenperiodes met de eerste vaccinaties. We zijn dan ook bijzonder tevreden over de ingekorte termijn. Hierdoor kunnen we onze grote capaciteit de komende weken maximaal invullen.
 • Nu de tussenperiode voor Pfizer recent werd teruggebracht na 4 maanden, verschenen vrijdagochtend 17 december maar liefst 8.000 extra namen in de Vlaamse uitnodigingsdatabank. Ook de leeftijdsgrens van 60 jaar is bij het uitnodigen weggevallen.
 • Volgende week woensdag 22 december hopen we opnieuw 8.000 uitnodigingen te kunnen versturen. Deze inwoners komen dan in de eerste helft van januari aan bod.
 • Als je een uitnodiging ontvangt, bevestig je de voorgestelde afspraak best online. Lukt het voorgestelde moment niet? Je kan via de link in de uitnodigingsmail de afspraak verplaatsen naar een ander beschikbaar moment. Bel alleen het callcenter op 014 38 90 47 als het niet anders lukt. Bel bij voorkeur in de namiddag.
 • Voldoe je aan de tussentermijn en wil je nog sneller in aanmerking komen voor je extra prik? Registreer jezelf dan op vaxlist.be. De afgelopen weken hebben we via onze reservelijst meer dan 350 prikken kunnen zetten. Wie een reguliere uitnodiging ontvangt, verdwijnt automatisch van VAXLIST.
 • Naast de extra prikken verstuurden we deze week nog 27 uitnodigingen voor eerste prikken. Overwegend ging het om kersverse twaalfjarigen, aangevuld met enkele ‘herkansers’.
 • We stellen een bijzonder hoge opkomst vast voor de extra prik. Wie zich eerder liet vaccineren, is vrijwel altijd ook gemotiveerd voor de extra prik. Door een coronabesmetting – waarbij je 14 dagen moet wachten – waren sommige inwoners genoodzaakt de extra prik wat uit te stellen. We hopen op dezelfde motivatie bij de jongere leeftijdscategorieën die vanaf nu in aanmerking komen.
 • Op dit moment heeft 72,78 procent van al onze 65-plussers de extra prik gehad. De komende dagen en weken gaat dit cijfer nog fors stijgen, aangezien we momenteel in deze leeftijdscategorie nog vrijwel dagelijks vaccineren. Binnen de algemene bevolking van onze eerstelijnszone zitten we nu aan 26,77% extra prikken. Meer is op dit moment onmogelijk, gezien de tussentermijnen die we moeten respecteren.

Meer info: Vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, callcenter@elzbaldemore.bewww.vaccinatiecentrumbaldemore.be