‘Ben jij één uit de 46.535?’

Met de vraag ‘Ben jij één uit de 46.535?’ roepen we jou en alle andere inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie op om te kiezen voor vaccinatie. Enkel door er samen voor te gaan, bereiken we de beoogde vaccinatiegraad van 70%. Deze vaccinatie- graad is vanuit medische invalshoek minimaal nodig om nieuwe grote virusuitbra ken te vermijden. Want ook nu geldt meer dan ooit: samen staan we sterk.

Met dit magazine bezorgen we je zoveel mogelijk lokale informatie over het vaccineren. We organiseren de vaccinatie volgens de hoogste normen op vlak van medische veiligheid en hygiëne. Dit magazine geeft je alvast een idee van wat je mag verwachten.

Unieke kans

Elke volwassen inwoner van eerstelijnszorg Baldemore (eerstelijnszorg Balen, Dessel, Mol en Retie) krijgt de komende maanden een unieke kans. Door te kiezen voor vaccinatie draag je een onmisbaar steentje bij in de lange weg uit deze corona- crisis. Kiezen voor vaccinatie beschermt niet alleen jezelf maar ook je gezins- en familieleden, je vrienden, je collega’s,… Je helpt mee om het gezamenlijke doel van 46.535 vaccinaties te bereiken, wat betekent dat we in onze regio de beoogde vaccinatiedrempel behalen. Uiteraard hopen we op meer…

Persoonlijke keuze

Jezelf laten vaccineren is een vrije persoonlijke keuze die iedereen van ons wel- overwogen moet maken. Op de Vlaamse website www.laatjevaccineren.be vind je alle informatie over de werking van de vaccins. Een uitgebreide FAQ geeft heldere antwoorden op alle mogelijke vragen. In aanvulling op deze Vlaamse campagne bezorgen we je via dit magazine zoveel mogelijk lokale en praktische informatie over het verloop van het vaccineren in Balen, Dessel, Mol en Retie.

Ben jij ‘Eén uit de 46.535?’

We hopen dat zoveel mogelijk mensen de komende weken tot de keuze komen om zich te laten vaccineren. Elke inwoner die de stap zet, brengt ons dichter bij het beoogde doel: een normale samenleving waar menselijke contacten geen risico meer vormen. Om dit te bereiken, hebben we ieders hulp nodig.

Organisatie vaccinatiecentrum

Vanuit de eerstelijnszone Baldemore engageren we ons om een vaccinatiecentrum te organiseren dat voldoet aan de hoogste normen op het gebied van medische veiligheid en hygiëne. We leveren alle mogelijke inspanningen om het vaccineren veilig en vlot te laten verlopen, met een minimum aan wachttijden. We doen er ook alles aan om de tijd die je doorbrengt in het vaccinatiecentrum zo aangenaam mogelijk te maken. De leerlingen van de Academie voor Beeldende Kunsten zullen ons hierbij helpen.

Wij zijn één van de 46.535. Jij ook?