Hoe je kind begeleiden bij de vaccinatie? Lees onze online brochure

Gepubliceerd op woensdag 12 januari 2022 11.56 u.
Vaccinatiecentrum Baldemore ontwikkelde en publiceerde een online brochure die ouders helpt om hun kind voor te bereiden op vaccinatie in het vaccinatiecentrum.

De brochure bevat een visueel stappenplan over het verloop van de vaccinatie en praktische tips die je kind helpen met het oog op een vlotte vaccinatie.

Vaccinatiecentrum Baldemore benadrukt de vrije keuze voor alle ouders en kinderen. We vragen dat ouders hierover in gesprek gaan met hun kind, in navolging van het advies van de vzw Bataljong.

Visuele voorstelling

De online brochure richt zich op ouders die beslist hebben om hun kind te laten vaccineren. Dankzij de tips en de visuele voorstelling kunnen ze aan hun kind vooraf helder uitleggen hoe het vaccinatieproces verloopt. We werken ook aan een demonstratiefilmpje. Ook dat zal volgende week gepubliceerd worden op de website van het vaccinatiecentrum. 

Vrije keuze

In tegenstelling tot de andere leeftijdsgroepen stellen we de 5-tot-11-jarigen geen voorstel van prikmoment voor. We bezorgen ouders de Vlaamse uitnodiging met een vaccinatiecode, waarna ouders zelf kunnen beslissen om al dan niet een afspraak te boeken op één van de komende woensdagen of zaterdagen. Woensdag 12 januari vinden de eerste kindervaccinaties plaats in onze eerstelijnszone. De beschikbare tijdssloten waren zo goed als volledig ingevuld.

Meer info: vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be