Opleiding vrijwilligers niet-medische taken vaccinatiecentrum gestart

Gepubliceerd op donderdag 4 februari 2021 14.57 u.
Donderdag 4 februari zijn we gestart met de opleiding van onze vrijwilligers voor niet-medische taken in het vaccinatiecentrum. De opleidingen verlopen coronaveilig in kleine groepjes.

Nadat 686 vrijwilligers zich kandidaat stelden voor niet-medische taken in het vaccinatiecentrum, sluiten we de inschrijven nu af. Dankjewel voor jullie massale reacties. Echt top! Alle vrijwilligers die kortelings worden ingeschakeld, worden gecontacteerd voor verdere afspraken. Hoorde je nog niets? Nog even geduld, we moeten onze opleidingen stelselmatig opbouwen om coronaproof te kunnen werken.

De vrijwilligers stelden zich kandidaat voor één of meerdere functies:

  • Onthaalmedewerker: 366 kandidaten
  • Baliemedewerker: 488 kandidaten
  • Wegwijzer: 346 kandidaten
  • Toezichter: 299 kandidaten

Opmaak eerste planning

Voorlopig hebben we genoeg kandidaten om de verschillende shiften in te vullen en sluiten we de inschrijvingen af. Mocht achteraf blijken dat er voor bepaalde functies toch extra vrijwilligers nodig zijn, dan lanceren we alsnog een nieuwe oproep.

Vorming van start

Voor alle vrijwilligers die ingeschakeld worden, voorzien we een korte taakgerichte opleiding in het vaccinatiecentrum. De eerste sessie ging op donderdag 4 februari van start. De opleiding verloopt coronaproof in kleine groepjes, per taak.

Meer info: Vrijwilligerscoördinator vaccinatiecentrum, 014 33 16 00, inne.dierckx@gemeentemol.be