Vaccinatiemagazine ‘Ben jij één uit de 46.535?’ binnenkort in jouw brievenbus

Gepubliceerd op dinsdag 23 februari 2021 11.01 u.
Op woensdag 24 of donderdag 25 februari vinden alle inwoners van Balen, Dessel, Mol en Retie het vaccinatiemagazine ‘ben jij één uit de 46.535?’ in hun brievenbus. Het magazine informeert je stap voor stap over het vaccineren in onze regio.

Naast algemene informatie over de coronavaccins geeft het magazine concrete en lokale informatie over het vaccinatiecentrum op site De Zwaan in Mol. Hoe weet je dat jij aan de beurt bent? Waar ligt het vaccinatiecentrum? Hoe geraak je er? Wat houdt je bezoek aan het vaccinatiecentrum in? Hou je brievenbus in het oog, blader door het magazine en informeer jezelf.

Download hier het magazine.

We verdelen in totaal 38.900 exemplaren van het vaccinatiemagazine, verspreid over de vier gemeenten (Balen, Dessel, Mol en Retie). Via deze huis-aan-huis-verdeling informeren we al onze inwoners over de huidige stand van zaken, ook wie niet digitaal actief is. In het magazine getuigen tientallen inwoners over hun persoonlijke motivatie om zichzelf te laten vaccineren. Zij zijn alvast één uit de 46.535. Jij ook?

Maak je persoonlijke keuze

We starten met duidelijke informatie over het vaccin. Deze info is noodzakelijk zodat ieder van ons een goed geïnformeerde en bewuste keuze maakt. Voor deze informatie bouwen we verder op de Vlaamse overheidscampagne www.laatjevaccineren.be.

Wanneer ben jij aan de beurt?

Wanneer jij aan de beurt bent voor een vaccinatie ontvang je een persoonlijke uitnodiging. In het magazine lees je stap voor stap wat op dat moment van jou wordt verwacht.

 

Waar moet je naartoe?

Het centrale vaccinatiecentrum voor Mol, Balen, Dessel en Retie ligt op de achtergelegen binnenkoer van site De Zwaan in Mol. We vertellen je hoe je ter plaatse geraakt en vermelden alternatieven voor wie geen vervoer heeft.

 

Hoe verloopt de vaccinatie?

Aan de hand van een fotoverslag tonen we je elke stap van de vaccinatie: vanaf het moment dat je aankomt in het vaccinatiecentrum, tot het moment dat je weer vertrekt.

Ben jij één uit de 46.535?

Het vaccinatiemagazine maakt deel uit van de communicatiecampagne ‘Ben je één uit de 46.535?’. In deze campagne staat duidelijkheid en transparantie centraal. Elke volwassen inwoner van de eerstelijnszone Baldemore (Balen, Dessel, Mol en Retie) krijgt de komende maanden een unieke kans. Door te kiezen voor vaccinatie draag je een onmisbaar steentje bij in de lange weg uit deze coronacrisis. Je helpt mee om het gezamenlijke doel van 46.535 vaccinaties te bereiken, wat betekent dat we in onze regio de beoogde vaccinatiedrempel van 70% behalen. Uiteraard hopen we op meer… Met dit magazine zorgen we ervoor dat iedereen voor zichzelf een juiste keuze kan maken.

Mogelijke wijzigingen informatie

De redactie voor het magazine werd afgesloten op 16 februari. Omdat op die datum nog niet alle informatie gekend was, kunnen bepaalde details nog wijzigen. We zorgen in dat geval voor een duidelijke bijsturing voor onze inwoners.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be