Op buitenlandse reis? Hou het veilig en volg strikt de regels!

Gepubliceerd op vrijdag 25 juni 2021 10.58 u.
Als je deze zomer in het buitenland op reis gaat, volg dan strikt de geldende regels. Deze zijn absoluut noodzakelijk om de deltavariant (Indiase virusvariant) zoveel mogelijk buiten te houden. Dit geldt des te meer als je vertrekt naar bestemmingen waar deze variant al dominant aanwezig is.

De exacte regels hangen af van het tijdstip van je reis en je reisbestemming. Hieronder zetten we alle info op een rij.

Genieten van de zomer, maar voorzichtig blijven. Dat is het advies van de gemeentelijke crisiscel. Reizen kan, maar uitsluitend volgens de strenge maatregelen die van toepassing zijn op het moment van je reis. De deltavariant is momenteel wereldwijd in opmars, waardoor we uiterst voorzicht moeten omgaan met buitenlandse reizen.

 

Reizen naar het buitenland

Testen

  • Het laten afnemen van vakantietesten in ecocentrum De Goren is alleen mogelijk op afspraak. Om deze afspraak te maken heb je een testcode nodig. Je kan deze testcode voorlopig alleen aanvragen bij je huisarts. Nadien kan je een afspraak maken via https://testcovid.doclr.be/#!/flow. Verdere info hierover lees je op https://www.mijngezondheid.belgie.be/

  • De federale overheid belooft dat je vanaf maandag 28 juni deze testcode zelf online kan aanmaken. Met deze code kan je vervolgens een afspraak maken in een testcentrum naar keuze, waaronder dus ook het ecocentrum.

  • De regels omtrent de twee gratis testen als je nog niet volledig gevaccineerd bent, zijn op dit moment nog niet volledig duidelijk. Alle beschikbare informatie vind je de komende dagen via https://www.mijngezondheid.belgie.be/.

  • Voor inwoners die al langer dan 14 dagen volledig gevaccineerd zijn, gelden sinds kort andere quarantaine- en testregels na een hoogrisicocontact. Basisregel: laat jezelf zo snel mogelijk testen. Is de test negatief? Dan eindigt meteen je quarantaineperiode. Voor wie nog niet volledig gevaccineerd is, blijven de oude test- en quarantaineregels gelden.

Meer info: info-coronavirus.be