“Prikuitnodigingen tot in 1997. Uitgenodigd? Neem actie!”

Gepubliceerd op vrijdag 18 juni 2021 9.21 u.
De vaccinatietrein van eerstelijnszone Baldemore rijdt de komende weken aan volle snelheid verder. Woensdagavond 16 juni vertrok een volgende reeks van 4.500 uitnodigingen voor een 1ste prik met Pfizer. Met deze uitnodigingen zijn we in het geboortejaar 1997 beland.

Let op: het overgrote deel van de inwoners uit 1997 zitten niet in deze uitnodigingsronde vervat. Om het reizen de komende maanden veilig te laten verlopen zal testcentrum De Goren vanaf komend weekend ook de mogelijkheid aanbieden om jezelf te laten testen op zaterdag of zondag. Het maken van een afspraak in het testcentrum – hiervoor heb je een code nodig – verloopt op dit moment nog via de huisarts.

 

 • Deze week prikken we op de verschillende vaccinatiedagen vooral veertigers voor de eerste keer. Ook in deze leeftijdscategorie merken we een bijzonder hoge opkomst en gaan we naar een uitstekende vaccinatiegraad. Daarbij gaat het hoofdzakelijk over Pfizer:
  • 17 juni: 1479 1ste prikken Pfizer
  • 18 juni: 1680 1ste prikken Pfizer
  • 19 juni: 1412 1ste prikken Pfizer
  • 21 juni: 1200 prikken Johnson & Johnson (J&J)

 

 • Woensdagavond 16 juni konden we opnieuw 4.500 uitnodigingen versturen voor een 1ste prik met Pfizer. Deze prikken worden begin juli gezet, de 2de prik staat ingepland begin augustus.

 

 • Met deze uitnodigingen springen we opnieuw heel wat geboortejaren vooruit. Zo konden we uitnodigen tot in het geboortejaar 1997. Deze uitnodingen werden zowel per e-mail als per post verstuurd. De brief zal de komende dagen – uiterlijk midden volgende week – in de brievenbussen zitten. Let op: van dit geboortejaar werd de overgrote meerderheid nog niet uitgenodigd.

 

 • Ontvang je een uitnodiging? Onderneem daarna één van de volgende acties:
  • Als de voorgeboekte afspraken passen, dan bevestig je deze online (of via het callcenter: 014 38 90 47). Als je niet bevestigt, dan moet het callcenter veel tijd en moeite investeren om jou op te bellen.

 

 • Als je niet wenst gevaccineerd te worden, dan weiger je online of via de telefoon jouw vaccinatieuitnodiging. Dit geeft ons de kans om tijdig via VAXLIST een reservekandidaat op te roepen. We vragen dit uit respect voor alle medewerkers die zich inzetten om het vaccineren zo vlot mogelijk te laten verlopen.

 

 • Kan je – bijvoorbeeld door een al geboekte reis – onmogelijk op één van de twee voorgestelde data? Contacteer dan op weekdagen telefonisch het callcenter via 014 38 90 47.

 

 • Voor de vaccinatiedag van J&J op 21 juni werden vanuit VAXLIST al heel wat uitnodigingen verstuurd naar de inwoners jonger dan 41 jaar die zich hiervoor kandidaat hadden gesteld. Dit uitnodigingsproces is nog lopende, we ontvangen voortdurend nog bijkomende registraties.

 

 • We tellen voor J&J inmiddels meer dan 1.000 kandidaten, wat het aantal beschikbare vaccins overtreft. De uitnodigingen vanuit VAXLIST worden stapsgewijs op leeftijd verzonden, wat betekent dat iedereen op VAXLIST ook nog steeds kan uitgenodigd worden voor Pfizer. Je kan nooit zelf je vaccin kiezen, ook al ben je kandidaat voor J&J.

 

 • Gezien de hoge bereidheid bij jonge volwassenen om zich kandidaat te stellen voor een vaccin van J&J, dringen we er bij de Vlaamse overheid nogmaals op aan om op korte termijn een bijkomende toezegging te krijgen voor dit vaccin. Jammer genoeg hebben we op dit moment nog geen concrete resultaten.

 

 • VAXLIST staat op dit moment ook open voor de 16- en 17-jarigen. Zij kunnen zich registreren voor een Pfizer-vaccin. We roepen alle jongeren die kans willen maken op een snellere vaccinatie, dan ook op om zich te registreren. Een registratie neemt slechts enkele minuten in beslag. Dit kan via vaxlist.be.

 

 • In tegenstelling tot wat de media melden over andere vaccinatiecentra, hebben wij momenteel geen problemen met de beschikbaarheid van niet-medische vrijwilligers en medische medewerkers. We verwachten dit ook niet meteen tijdens de zomervakantie. Integendeel zelfs, wij stellen bij al onze medewerkers een enorme bereidwilligheid vast om zich tijdens de zomervakantie voldoende vrij te maken. We zijn hen hier uiterst dankbaar voor! Zij zorgen ervoor dat onze vaccinatietrein blijft rijden. Uiteraard zorgen onze planners ervoor dat iedereen een welverdiende vakantie kan nemen.

 

 • De positieve reacties over het vlotte en professionele verloop in het vaccinatiecentrum blijven binnenstromen. Alle medewerkers leveren voortreffelijk werk. Niet alleen de medewerkers in de frontlinie verdienen deze pluimpjes. Ook achter de schermen zijn er veel medewerkers al maanden hard aan de slag om alles correct en efficiënt te organiseren.

 

Meer info: www.vaccinatiecentrumbaldemore.be, 014 38 90 47 (weekdagen)