Uitnodigingen extra prik 65-plussers & zorgmedewerkers die voldoen aan vereisten

Gepubliceerd op vrijdag 19 november 2021 10.11 u.
Alle zorgmedewerkers en 65-plussers bij wie de tussentijd met eerdere vaccinaties voldoende is, ontvangen stapsgewijs een uitnodiging voor de extra prik. We stellen vast dat de opkomst na uitnodiging erg hoog ligt.

Wie eerder dit jaar een Johnson & Johnson-vaccin (J&J) ontving en een extra Pfizer-prik wenst, kan zich registreren op www.vaxlist.be.

  • Deze week verstuurden we opnieuw 1.200 uitnodigingen naar 65-plussers voor een extra prik. Zij ontvangen een uitnodiging voor extra prik op woensdag 1 december.
  • Iedereen die voldoet aan de huidige vereisten (zorgmedewerker of >65-jaar) én voldoende tussentijd heeft met zijn eerdere vaccinaties (6 maanden Pfizer, 4 maanden voor Astra Zeneca of J&J), verschijnt automatisch in de Vlaamse uitnodigingsdatabank. Vervolgens voorziet het vaccinatiecentrum voor deze inwoners zo snel mogelijk een prikmoment en worden de uitnodigingen verstuurd. We gaan dus zo snel als Vlaanderen ons toelaat. Let op: gezien de talrijke factoren die een rol spelen bij de timing van de uitnodiging, is leeftijd niet de enige factor.
  • Op dit moment hebben ongeveer de helft van onze 65-plussers een uitnodiging ontvangen voor hun extra prik. In het vaccinatiecentrum zelf stellen we een bijzonder hoge opkomst vast met zeer lage aantallen ‘no shows’.
  • Daarnaast verstuurden we deze week ook een 25-tal uitnodigingen naar tweedekansers en een 30-tal uitnodigingen naar pas verjaarde twaalfjarigen.
  • We ontvangen ook vragen over de timing van de extra prik bij inwoners die besmet zijn geweest. Onze medische experts stellen dat dit perfect kan vanaf twee weken nadien.

Meer info: vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be