Vaccinatienieuws: 20% respons op ‘tweedekans’-uitnodigingen

Gepubliceerd op vrijdag 20 augustus 2021 10.43 u.
Ongeveer 20% van de inwoners die een ‘tweedekans’-uitnodiging ontvangt, legt ook effectief de afspraken voor vaccinatie vast. Intussen krijgen heel wat inwoners hun tweede prik in het vaccinatiecentrum en laten ‘nieuwe’ 12-jarigen zich vaccineren.

Dit laat onze vaccinatiegraad verder stijgen tot 93.27% bij de 18-plussers en 92.72% bij de 12-plussers.

 

  • We behalen momenteel in onze eerstelijnszone een vaccinatiegraad van 92,72% bij de 12-plussers. Bij de 18-plussers ligt de vaccinatiegraad op 93,27%.
  • Het vaccinatiecentrum zet in op het toedienen van tweede prikken.
  • Ongeveer 20% van de inwoners die een ‘tweedekans’-uitnodiging ontvangt, legt afspraken vast voor vaccinatie.

  • Tieners die in de tweede helft van augustus 12 jaar worden, ontvangen op dit moment geen uitnodiging voor vaccinatie. Ze kunnen zich wel registreren op www.vaxlist.be en maken via die weg een grote kans om – na hun verjaardag – snel gevaccineerd te worden.

  • Vanaf half september sturen we opnieuw uitnodigingen uit naar ‘nieuwe’ 12-jarigen die nog niet gevaccineerd zijn. We nodigen hen uit voor een eerste prik in de tweede helft van september en een tweede prik half oktober.

  • De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid (IMC) besliste om een extra vaccin aan te bieden aan personen met verminderde immuniteit. Meer info vind je op www.laatjevaccineren.be. Het vaccinatiecentrum ontving nog geen instructies over de exacte timing of de praktische organisatie hiervan. Van zodra er meer duidelijkheid is, informeren we onze inwoners.

Meer info: www.vaccinatiecentrumbaldemore.be