Vaccinatierondes woonzorgcentra Balen, Dessel, Mol en Retie afgerond

Gepubliceerd op vrijdag 5 maart 2021 12.44 u.
Beide vaccinatierondes voor bewoners en medewerkers van de negen woonzorgcentra in Balen, Dessel, Mol en Retie zijn achter de rug. Voor de betrokken woonzorgcentra betekent dit een enorme opluchting in hun strijd tegen corona.

Uiteraard blijft voorzichtigheid geboden tot minstens 46.535 inwoners uit onze regio gevaccineerd zijn en we de beoogde vaccinatiegraad van 70% behalen. Met een grote banner aan de ingang tonen de woonzorgcentra dat ze een eerste belangrijke steentje bijdragen in het behalen van de beoogde vaccinatiegraad. Zij zijn alvast één uit de 46.535. Jij ook?

Het afronden van beide vaccinatierondes staat evenwel niet gelijk aan het volledig loslaten van een strikte bezoekregeling. Alle woonzorgencentra volgen de instructies van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid. Omdat de werking voor elk woonzorgcentrum verschilt, leidt dit onvermijdelijk tot onderlinge verschillen in de bezoekregeling. Elk woonzorgcentrum communiceert gericht naar bewoners en familie om hen te informeren over de richtlijnen en de eigen aanpak.

Ben jij ‘Eén uit de 46.535?’

We hopen dat zoveel mogelijk inwoners de komende weken de keuze maken om zich te laten vaccineren. Elke inwoner die op basis van wetenschappelijk correcte informatie deze stap zet, brengt ons dichter bij het beoogde doel: een samenleving waar spontane menselijke contacten opnieuw mogelijk zijn. Om dit te bereiken, hebben we ieders hulp nodig. Wij zijn één van de 46.535. Jij ook?


Meer info: