Zorgprofessional in de eerste lijn? Controleer voor 17 maart of je op de lijst staat!

Gepubliceerd op donderdag 11 maart 2021 10.53 u.
Ben je zorgprofessional in de eerste lijn en heb je nog geen uitnodiging voor vaccinatie ontvangen? Controleer dan voor woensdag 17 maart of je op de Vlaamse lijst van zorgprofessionals staat.

Als je op de lijst staat, dan volgt je uitnodiging zo snel mogelijk. Sta je niet op de lijst? Contacteer dan meteen het aanspreekpunt of de verbindingspersoon (‘liaison’) voor jouw beroepsgroep. We zetten alle informatie voor jou helder op een rij. 

In het vaccinatieschema zitten we momenteel volop in de fase van de zorgprofessionals van de eerste lijn. De Vlaamse overheid beheert de databank met alle zorgprofessionals en bepaalt de volgorde van de individuele uitnodigingen die mogen verstuurd worden. Wanneer je dus een uitnodiging ontvangt, ligt in de handen van de Vlaamse overheid en is volledig afhankelijk van het aantal definitief toegezegde vaccins voor ons vaccinatiecentrum. Stapsgewijs gaat dit cijfer de hoogte in.

Gegarandeerd een uitnodiging

Iedereen die op de lijst staat, wordt gegarandeerd nog in deze fase uitgenodigd. Dit gebeurt – afhankelijk van de beschikbare gegevens – zowel per post, e-mail als via je e-box. Wanneer je een uitnodiging ontvangt, vragen we om de voorgeboekte afspraken zo snel mogelijk te bevestigen of te wijzigingen via het online planningssysteem. Ons lokaal callcenter contacteert je wanneer dit niet tijdig gebeurt. Op die manier vermijden we gemiste afspraken en zorgen we ervoor dat iedereen een goed geïnformeerde keuze maakt.

Niet op de lijst?

Via deze online tool controleer je of je op de lijst staat. Sta je niet op de lijst? Dit kan, want geen enkele databank is perfect. Dan onderneem je voor 17 maart actie. Als je niet op de lijst staat maar toch tot de beroepsgroepen behoort die in aanmerking komen voor vaccinatie in deze fase, contacteer je meteen het aanspreekpunt of de verbindingspersoon voor jouw beroepsgroep.

Meer info: www.laatjevaccineren.be/covid-19-vaccinatie-van-zorgprofessionals-eerste-lijn